fredag 23 september 2016

Matka Luovuuteen III

Förra helgen så gick Matka Luovuuteen av stapeln för tredje gången, denna gång i Sibbo. Olga och Aida höll två kurser var, och förevisade produkter och tekniker. Det var ett riktigt trevligt ställe där kursen hölls, med bra mat och ändamålsenliga utrymmen. Tyvärr tog jag inte så många bilder under helgen, och jag har faktiskt inte en enda bild på lärarna.. Men på Instagram finns en del bilder under #matkaluovuuteen2016. Jag åkte dit redan på fredag kväll, så man hade första tjing på platserna och fick börja pyssla med egna projekt om man ville.

På lördag morgon började vi med Olgas kurs där vi altrade en docka. Intressant kurs där man fick testa många nya tekniker. Här under ser ni den färdiga steampunk-damen i höstfärger.


Sedan på eftermiddagen började vi både med Olgas andra kurs (canvastavla i vintage-grunge stil) och Aidas notebook/card-kurs. Dessa (plus dockan) färdigställde vi på söndag. Här ser ni den färdiga canvasen.

Notebook och kort i samma stil. Väldigt pampiga med många lager och nivåer.
Sist på söndag hade vi LO-kursen med Aida. Tyvärr blev det lite bråttom på slutet så den blev inte riktigt färdigställd plus att den inte hade torkat klart när jag packade ner den i väskan, vilket resulterade i att fotot och rubriken hade tagit lite färg. Men det var ju teknikerna som var huvudsaken, och dem kan jag ju använda för att göra nya sidor med min egen twist :)

Sidan tycker jag blev väääldigt BLÅ, får nog ta o öva på färgläggandet.
Vi fick en 1½" cirkelpunch sponsrade från Fiskars (tack!) som var perfekt eftersom jag saknade just den punchen. Plus en goodiebag från 13@rts innehållande mister, watercolour powder och "fillers". Mycket bra!

Fiskarspunchen till vänster. Dockan är den som vi använde till steampunk-damen


Tack till Elina och Terhi för att ni ordnade detta tillfälle, hoppas det blir fler gånger!