torsdag 3 september 2015

Projekt - DIY

Eftersom sommaren kom igång sent och vi hade så fint väder i augusti, så har jag inte scrappat nåt nu på en tid, utan istället njutit av vädret och gjort lite andra saker. Jag tänkte visa upp ett par grejer som jag gjort nyligen, i brist på annat. Ni som följer mig på Instagram har sett det mesta av detta redan. Jag är snart tillbaka med scrapbooking och annat papperspyssel! Jag har i alla fall beställt nytt material och framkallat foton =)


Först ut är ett vardagsrumsbord till vårt nya hus som vi håller på att bygga. Just nu står det i vårt nuvarande vardagsrum, men det tar ganska mycket plats där så det kommer kanske att flyttas till ett förråd tills vi har nya huset inflyttningsklart. Får se.
Jag byggde det av två lastpallar, plus en tredje som jag tog några bräder ur. Jag skruvade fast dem i varandra och målade med en överbliven matt vit färg. Sedan hjul under så var det klart, det tog en eftermiddag att färdigställa.När jag var på ett gårdsloppis nyligen så hittade jag en lampskärm som jag såg potential i. Jag har sett på många ställen sådana här "nakna" lampskärmar. Min var ursprungligen vit, men hade lite skavanker av tidens tand (den var säkert från 70-talet eller ännu äldre).


Så jag spraymålade den svart och skaffade ett par nya delar till den, så blev den som ny. Den kommer också att komma någonstans i det nya huset, och jag kontrollerade att den fungerar! Vet inte om den får stå i ett förråd i väntan på upphängning eller om jag skall börja njuta av den redan nu och hänga upp den i t.ex. köket...


När jag var på gång med lastpallarna så gjorde jag ett par till DIY-projekt. Vår nuvarande vedförvaring inomhus har gått sönder, så jag ville prova bygga en ny vedlåda. Gubben visade hur man använder cirkelsågen, så jag byggde den själv.


Med virke från en slaktad lastpall så byggde jag denna låda, målade vit och skruvade hjul under. Storleken är ca 40x60 cm. Funderar ännu om jag skall skriva något på den eller om den får lämna så här.


Det lämnade av några trästumpar efter att jag byggt vedlådan, så jag byggde ihop en vinställning att ha på väggen. Som hållare använde jag  hålband av metall. Jag har inte bestämt ännu om jag skall använda den eller om den får åka på roskhögen..


När jag ändå höll på med hålbanden så fick jag en till idé. Med lite hjälp av gubben i början så fixade jag ihop denna lampskärm. Nu fattas det bara en fin lampa till den. Kanske hänger vi upp den redan nu, eller så sparar viden till nya huset, tänker att den skulle kunna passa bra över köksbordet eller i vardagsrummet :)


För ett par år sedan så slarvade jag hem ett gammalt handfat som jag målade upp. Nu i sommar hittade jag äntligen en bra plats för det. Det fungerar nu som som blomkruka vi vårt hönshus. Bilden är tagen i början av sommaren när jag just planterat, nu är blomman mycket större. Jag har alltid tyckt att pelargon är en tant-blomma så jag överraskade mig själv med att skaffa en ;)


Som bonus så får ni ännu se en film som jag hittade på YouTube av våra hoods. Vet man var man skall titta så syns vårt hus på filmen =)


Inga kommentarer: