fredag 7 oktober 2011

Pitsikortit

Jos sinulla on muutamaia lyhyitä pitsinauhoja jäljellä, tässä tulee vinkki mitä voit tehdä siitä. Paperinauhalla on hieno valikoima pitststä mikäli haluat täydentää varastosi. Tätä ja tätä korttipohjaa käytin tässä tapauksessa. Toisesta tuli joulukortiksi ja toisesta tuli onnittelukortiksi.


Koska sekä korttipohjat että pitsit olivat valkoisia halusin värjäta korttipohja että pitsi erottuisi. Voidaan käyttää esim. skräppipaperia, distress inkiä, Glimmer mistiä tai leimasimia.. (tässä esimerkki skräppipaperilla).
Ensimmäisessä kortissa käytin Glimmer mistiä, peitin reunat paperilla että väri tulisi vain keskelle.

"Mist-ruutu"
Korttipohja valmis, sitten koristelemaan :)
Tässä kortissa pitsipalat ovat 8 cm pituisia. Käytin teippiä kun liimasin pitsit paikoilleen, mutta voidaan myös käyttää niittiä (kuten tässä).

Joulukortti

Tässä on valmis kortti, pitsinauhat ovat tämä, tämä, tämä, tämä, ja tämä. Aakkostarrat ovat jälleen kerran Delight, ja kukka Primasta taas.
---

Toisesta kortista tein onnittelukortin, jonka soipsi sekä miehelle että naiselle.Tein ruutun samalla tavalla kuten edellisessä kortissa, mutta käytin distress inkiä ja leimasinta. Sitten valmistelin korttia pitsillä (n. 9 cm pituisia nauhoja) ja kukalla. Lävistin vielä pari perhosta BG:n Impasto-paperista.

Valmis kortti
Nämä kortit ovat aika naisellisia ja romanttisia ja sopivat ehkä parhaiten hääpareille tai vanhemmille naisille, mutta muuttamalla väriskaalaa ja tyyliä, kortit ovat monipuolisempia.
Ja valitettavasti en voi kirjoittaa parempaa suomea, pahoittelen ;) Mutta kiitoksia kommenteistanne! :)

5 kommentarer:

Jeppula sa...

Hienoja kortteja. Kiitos selkeistä ohjeista. On hieno idea itse tehdä kuviopapereita:)

Maja sa...

Det blev snyggt! Speciellt jul kortet! Tack för tipset :)

Merkkari sa...

Eipäs ole tullut mieleenikään, täytyy laittaa vinkkisi korvan taakse :D Tykkään erityisesti tuosta onnittelukortista, todella tyylikkään näköinen. Ja muuten suomen kielessäsi ei ole mitään moittimista, minusta on ihailtavaa, että haluat kirjoittaa suomeksi :)

Tiina K-P sa...

Todella hyvä vinkki, juuri kävin meinaan lävitse omaa nauhavarastoani ;) Kauniita kortteja olet saanut aikaiseksi! Ja Merkkaria kanssa olen samaa mieltä, suomenkielesi sujuu hyvin :)

Minni sa...

Din finska är nog bättre än min svenska :)
Hieno idea, kiitos että kerroit sen meille. Kauniita ja tyylikkäitä kortteja.